Doorgaan naar inhoud

Healing en 'alternatief' genezen

een culturele diagnose

Healing en 'alternatief' genezen - Peter Jan Margry
Paperback
Tweedehands vanaf 11,00

Koop Tweedehands

Amsterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
11,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Ziek zijn en (alternatief) genezen zijn van alle tijden. De afgelopen decennia zien we echter belangrijke verschuivingen. De markt voor 'niet-medische' vormen van genezen heeft zich verbreid, vernieuwd, geprofileerd, en bovenal is ze een steeds vanzelfsprekender plaats in het leven van alledag gaan innemen. Dat laatste geldt niet alleen voor een groep die soms met 'zwevers' is aangeduid, maar het gaat om een massale behoefte binnen de Nederlandse samenleving.

Is dit geen contradictie? Want hoe is het mogelijk dat in het hoogontwikkelde Nederland van vandaag zoveel mensen een beroep doen op onbewezen niet-reguliere behandelwijzen van healing en genezing? Een schijnbare tegenstelling? Mensen met een goed opleidingsniveau laten zich niet verleiden tot dit soort praktijken? En toch! Naar schatting zou 35% van de Nederlanders wel eens iets 'alternatiefs' hebben gedaan of ondergaan.

Peter Jan Margry beschrijft in Healing en 'alternatief' genezen het actuele veld van de alternatieve geneeswijzen en biedt ook een neerslag van het onderzoek door het Meertens Instituut. Deze instelling houdt zich in het algemeen bezig met cultuurverschijnselen van het dagelijks leven. Daaronder valt het fenomeen van 'alternatief genezen'. Ook al denken we bij 'genezen' aan een biologische en medisch-wetenschappelijk context, toch blijkt 'genezen' ook nadrukkelijk afhankelijk van uiteenlopende culturele en sociale aspecten en omstandigheden. Sterker nog, 'genezen' is voor een belangrijk deel cultureel bepaald.

Voor het eerst is er nu een neutraal boek over alternatief genezen dat het fenomeen niet de lucht in prijst, noch verkettert, maar de waarde en betekenis ervan voor de moderne samenleving verkent en de kwesties eromheen uitlegt.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.