Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Hechtingsproblemen bij kinderen - Anniek Thoomes-vreugdenhil
Hechtingsproblemen bij kinderen - Anniek Thoomes-vreugdenhil

Specificaties

Hechtingsproblemen bij kinderen

Anniek Thoomes-vreugdenhil

Beoordeel dit boek als eerste!

Boek 7 uit de serie Kinderpsychologie in praktijk.

Omschrijving

Hechtingsproblemen bij kinderen
Dit boek geeft hulpverleners, leerkrachten en ouders inzicht in hechtingsproblemen bij kinderen. Wat is er nodig om een kind veilig te hechten? En welke mogelijkheden zijn er om hechtingsproblemen te behandelen? Hechtingsproblemen bij kinderen beschrijft beknopt de diagnostiek en behandeling van problematische gehechtheid.

Problematische gehechtheid heeft negatieve gevolgen voor de ontwikkeling voor het kind. Niet alleen het kind ondervindt hiervan de gevolgen: ook voor zijn omgeving is dit van grote invloed. Daarom is vroegtijdige signalering en behandeling van problematische gehechtheid van groot belang. Dit boek geeft de lezer praktische tips om hechtingsproblemen bij kinderen aan te pakken.

Het boek is gebaseerd op de recentste wetenschappelijke kennis over hechtingsproblemen en is daarmee een waardevolle bron van informatie voor psychologen, orthopedagogen en andere hulpverleners die met hechtingsproblemen bij kinderen te maken hebben. Dankzij de heldere uitleg is dit boek ook zeer toegankelijk voor leerkrachten en geïnteresseerde ouders. Voor wie nog meer wil weten, biedt Hechtingsproblemen bij kinderen verdiepende literatuur, relevante adressen en websites.

Reeks Kinderpsychologie in Praktijk
Hechtingsproblemen bij kinderen is het zevende deel van de reeks Kinderpsychologie in Praktijk. In deze reeks beschrijven psychologen, (ortho)pedagogen en kinderpsychiaters op een toegankelijke manier de nieuwste wetenschappelijke inzichten in verschillende problemen bij kinderen en jongeren:
*Wat is er met het kind aan de hand?
*Wat heeft dit probleem veroorzaakt?
*Wat zijn de effectiefste manieren om dit aan te pakken?
Hulpverleners hebben met deze boeken praktische handvatten om met ouders te communiceren en direct samen aan de slag te gaan. De reeks is ook goed leesbaar voor ouders en leerkrachten.

Dr. Anniek Thoomes-Vreugdenhil is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Zij heeft ruime ervaring in het behandelen van hechtingsproblemen bij kinderen en heeft hiervoor de differentiatie- en fasetherapie ontwikkeld. Zij publiceert regelmatig hierover voor vakgenoten.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht