Doorgaan naar inhoud

Het begint bij jou

de weg naar vrede

Het begint bij jou - Jiddu Krishnamurti, J. Krishnamurti
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Jiddu Krishnamurti groeide vanuit zijn kleine geboortedorp in India uit tot een van de invloedrijkste spirituele denkers van de twintigste eeuw. Hij leert ons dat we om wereldvrede te bereiken allereerst vrede moeten sluiten met onszelf. Geen spiritueel pad, geestelijk leider of persoonlijke of politieke filosofie zal ons hierbij begeleiden. Bij de transformatie van onze geest, een verandering in ons denken, staan we alleen: het is een weg die eenieder voor zichzelf moet bepalen en bewandelen.

Tijdens het leven van Krishnamurti speelden zich in de wereld vele conflicten af: de Eerste en Tweede Wereldoorlog, het Koreaanse conflict, de Vietnamoorlog en de spanningen van de Koude Oorlog. In Het begint bij jou legt Krishnamurti ons uit dat oorlog en vernietiging voortkomen uit de misplaatste waarde die wij hechten aan ons ‘zelf’ en aan individualiteit. Dit leidt tot agressie, competitie, hebzucht en conflicten. Als we erkennen dat ons bewustzijn niet individueel is, kunnen we vol wederzijds begrip en compassie samenwerken. Het inzicht dat je verbonden bent met anderen is de eerste stap naar vrede. Die eerste stap moet worden genomen door jou.

Jiddu Krishnamurti (1895-1986) is een van de meest revolutionaire denkers van de twintigste eeuw. Ondanks zijn verwerping van alle vormen van spirituele leer en dogma’s kreeg hij een enorme aanhang en werd hij een van ‘s werelds meest gelezen geestelijk leiders. Hij heeft meer dan zeventig boeken op zijn naam staan.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.