Doorgaan naar inhoud

Het doel van het bestaan is het maken van een zelfportret

Hardback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Is de schilderkunst dood?
"De schilderkunst is bij uitstek de kunstvorm van de vrije 'gewone' burger. Geen twee individuen zijn gelijk. De schilderkunst is van een ongehoorde pluriformiteit en kenmerkt zich door voortdurende veranderingen, actie en reactie, schisma's, tegenstrijdigheden, crisis, chaos. (De crisis is onlosmakelijk met onze cultuur verbonden.)" Philip Akkerman, dagboekaantekeningen 17 mei 1993.

Dit schitterende boek op groot formaat toont 175 van Akkermans schilderijen op ware grootte (34 x 40 cm). Een bijzondere, slechts zelden gebruikte, druktechniek maakt het werk bijna tastbaar. Het boek is vormgegeven door de bekende grafisch vormgever Dennis Koot.

Behalve de afbeeldingen van de zelfportretten die meer dan 35 jaar omspannen, bevat dit boek een gesigneerde zeefdruk, de compositie 'Philip' van Jameszoo (experimentele hiphop/ naïeve computer jazz) en een pocketboek met hoogtepunten uit Akkermans dagboekaantekeningen (120 pagina's). Met dit dagboek volgen we de kunstenaar vanaf zijn academietijd. Hij beschrijft zijn strijd met de techniek, met de kunstwereld en met zichzelf. Een hilarisch verslag...
GENUMMERD / GESIGNEERD/ COLLECTORS ITEM




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.