Doorgaan naar inhoud

Het gevaarlijke boek

de Germania en de opkomst van het nazisme

Het gevaarlijke boek - C. Krebs
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Vraag iemand om het gevaarlijkste boek ter wereld te noemen en steevast worden Mein Kampf, Het Rode Boekje en Het Communistisch Manifest genoemd. Op de lijst van 100 gevaarlijkste boeken ooit geschreven prijkt echter ook een boek dat je er in eerste instantie niet zou verwachten: het in het jaar 98 geschreven boek Germania van de Romeinse senator Tacitus.

Volgens classicus Christopher Krebs speelde De Germania een cruciale rol in de ontwikkeling van de nazi-ideologie. Elk vooraanstaand lid van de NSDAP kende het boek, soldaten refereerden aan het boek als ‘de bijbel’. In Het gevaarlijke boek gaat Krebs in op de vraag wat De Germanen maakte tot een kant-en-klaar theorieboek voor de nazi’s. Hij beschrijft hoe het boek in de 15e eeuw werd herontdekt, in de 16e eeuw aan populariteit won onder Duitse humanisten, in de 19e eeuw het ontluikende Duitse nationalisme voedde en uiteindelijk in de 20e eeuw geadopteerd zou worden door de nazi’s om hun politieke en raciale agenda te kunnen onderbouwen.

Christopher Krebs studeerde klassieke talen en filosofie in Berlijn, Kiel en Oxford. Naast zijn vele internationale fellowships is hij associate professor klassieke talen aan Harvard University.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.