Doorgaan naar inhoud

Het kunstmatig landschap

hedendaagse architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur in Nederland

Het kunstmatig landschap - Hans Ibelings [Red.], Anne Hoogewoning, Ingrid Oosterheerd, Ton Verstegen
Paperback
Tweedehands vanaf 12,50

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
3 st.
12,50
Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
12,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De laatste jaren maakt de Nederlandse architectonische cultuur internationaal furore. Een groot aantal opmerkelijke nieuwe bouwwerken en projecten illustreert de huidige bloei van de Nederlandse architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Deze publicatie toont de resultaten van deze Nederlandse golf die opkwam in de tweede helft van de jaren negentig en traceert de achtergronden van dit succes. Het is een overzicht van wat er gaande is in Nederland aan het eind van de twintigste eeuw en een poging om hiervoor gemeenschappelijke noemers te vinden.

Zelfs in een tijd van internationalisering en globalisering lijkt er nog altijd zoiets te bestaan als een Nederlands klimaat, een combinatie van een specifieke mentaliteit en gunstige, en in veel opzichten zelfs uitzonderlijke, omstandigheden. Zij scheppen de voorwaarden voor een ontwerpcultuur die als typisch Nederlands kan worden omschreven.

Behalve een weergave van de stand van zaken in de architectuur, geeft dit boek ook een overzicht van de Nederlandse architectuurkritiek. Naast een selectie van ontwerpen, uitgevoerde (bouw-)werken, ideeën, plannen en manifesten bevat het namelijk ook een keuze uit de belangrijkste teksten die de laatste jaren in binnen- en buitenland zijn verschenen over Nederlandse architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

In tussen-hoofdstukken worden de bijzondere omstandigheden in Nederland getoond, onder noemers als: de architect als auteur, confrontaties, subsidiecultuur, consensus, en overheidsbeleid. Het boek biedt een helder overzicht en inzicht in de ontwikkelingen van de laatste vijf jaar. Omdat er zoveel meer aan de orde komt dan de al bekende projecten zal het inzicht en reflectie bieden, waardoor een diepgaand en samenhangend beeld ontstaat van de meest actuele ontwikkelingen op architectuurgebied in Nederland.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.