Het Rijksmuseum Kookboek
Meesterkoks laten zich inspireren door de Gouden Eeuw
Koop Tweedehands
Koop Nieuw
Omschrijving
Een feest voor iedereen die van lekker eten en van kunst houdt! Met vijftig recepten van tien Amsterdamse toprestaurants.
Voor dit schitterend geïllustreerde boek lieten tien meesterkoks zich inspireren door de pracht en praal van Hollandse zeventiende-eeuwse schilderijen. De koks stelden een persoonlijk vijfgangenmenu voor vier
personen samen.
Bij elk recept wordt het schilderij afgebeeld dat de directe inspiratie ervoor vormde. Dankzij unieke detailafbeeldingen kijkt de lezer naar bekende en minder bekende schilderijen door het oog van de kok.
Het Rijksmuseum Kookboek gaat niet alleen over de kunst van het koken, want het bevat daarnaast een kijkje in het dagelijks leven van de zeventiende eeuw. Auteur Bert Natter gaat in op het huishouden, de etiquette en de eetcultuur van de Gouden Eeuw. Ook besteedt hij aandacht aan de herkomst van ingrediënten en de geschiedenis van recepten. Dit banket voor de zintuigen werpt een eigentijdse blik op de grootste
schatten van de Gouden Eeuw.
Specificaties
- Auteur:
- Uitgever:Bezige Bij, De
- ISBN:9789060052945
- Bindwijze:Gekartonneerd
- Aantal Pagina's:200
- Druk:1
- Jaar:2004
- Publicatiedatum:Januari 2004
-
Rubriek:
Recensies
Recensies van onze lezers
Beoordeel dit boek als eerste!
Om een recensie te schrijven moet je zijn.