Doorgaan naar inhoud

Het schilderend mediumschap van Jozef Rulof

Het schilderend mediumschap van Jozef Rulof - Ludo Vrebos, Alice Overdijk
Linnen band met stofomslag
Tweedehands vanaf 32,50. Nieuw vanaf 40,00

Koop Tweedehands

Leiden (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2 st.
32,50
Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
32,50
Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
32,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Centraal Magazijn
40,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Omschrijving

Het Schilderend Mediumschap van Jozef Rulof

Dit kunstalbum bevat een unieke verzameling van tekeningen, aquarellen en schilderijen van één van de grootste mediums van de twintigste eeuw, Jozef Rulof. Jozef zei dat hij niet zelf schilderde, maar dat zijn lichaam werd overgenomen door geestelijke schilders die op aarde gestorven zijn. Deze schilders wilden door middel van zijn lichaam als menselijk medium aan de wereld tonen dat zij nog in leven zijn en dat zij hun schildertalent behouden hebben.

Ondanks het feit dat Jozef Rulof geen enkele kunstopleiding gevolgd heeft, zult u in dit album een rijke verscheidenheid zien aan stijlen waarin geschilderd werd die elk afzonderlijk tot grote hoogte zijn uitgewerkt. Volgens Jozef is deze opmerkelijke verscheidenheid en diepgang terug te voeren tot de verschillende meesters in de schilderkunst die na hun dood door zijn mediumschap hun kunst opnieuw op aarde konden brengen.

De afbeeldingen zijn in een zodanige volgorde geplaatst, dat u een goed beeld krijgt op welke wijze het tekenend en schilderend mediumschap zich bij Jozef Rulof in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Dit beeld wordt bovendien verrijkt met talrijke teksten uit de boeken van Jozef Rulof, teksten die een brede kennismaking en een diepgaande analyse geven van het schilderend mediumschap. De citaten zijn zo gekozen dat ze de innige band tussen het schilderend en het schrijvend mediumschap naar voren halen. De schilderijen werden immers ontvangen ter ondersteuning van de verspreiding van de boeken en de opbouw van de trance. Waar mogelijk zijn de schilderijen c.q. bordjes voorzien van een uitleg van Jozef Rulof of van anderen uit zijn tijd. De verklaringen helpen ons binnen te treden in de wondere wereld van de universele symbolieken waaruit de schilderijen zijn opgebouwd.

Het album is volledig in 4 kleuren druk uitgevoerd in het
formaat van 25 x 27,5 cm. Voor dit bijna vierkantig formaat is gekozen om zowel de liggende als de 'staande' schilderijen zoveel mogelijk tot hun recht te laten komen. Het boek omvat circa 240 pagina's bestaande uit 150 grams halfmat m.c. papier. Naast vele tekeningen en foto's zijn in het boek opgenomen: 13 aquarellen, 5 pastels, 112 schilderijen en 57 bordjes.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.