Doorgaan naar inhoud

Het uitdrukken van emoties bij mens en dier

Het uitdrukken van emoties bij mens en dier - C. Darwin
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Waarom bijten we mensen die we graag mogen? Waarom kwispelen honden met hun staart? Waarom spinnen katten? Waarom zijn we verlegen en waarom doet verlegenheid ons blozen?

De eerste editie van Darwins The Expression of the Emotions in Man and Animals werd bij verschijning in 1872 direct een bestseller en vormt nog steeds de basis voor onderzoek naar gelaatsuitdrukkingen en het emotionele leven van mensen en dieren. Darwins inzichten over baby's en kinderen (inclusief prachtige waarnemingen van het glimlachen en pruilen van zijn eigen baby), over geestelijk gestoorden, katten, honden en apen, en over de manier waarop mensen in verschillende culturen hun gevoelens tot uitdrukking brengen, hebben in de moderne wetenschap hun geldigheid nog niet verloren.
Dit boek herinnert ons eraan dat Darwin niet alleen de meest invloedrijke negentiende-eeuwse denker was, maar ook een voortreffelijk stilist. Deze heruitgave van de eerste editie zal een nieuwe generatie lezers plezier, kennis en bewondering bezorgen.

‘Dit is Darwins meest leesbare en menselijke boek, vol betoverende observaties, provocerende theorieën en opmerkelijke foto's. (...) een meesterwerk, onverkort en zeer relevant, zelfs 125 jaar na de oorspronkelijke uitgave.’ OLIVER SACKS

‘The Expression was er eerder dan Freud, en zal altijd een inzicht bieden in de psychologie van de mens, zelfs lang nadat Freud in diskrediet zal zijn geraakt.’ RICHARD DAWKINS


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Nieuwezijds b.v.
  • ISBN:
    9789057122750
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Aantal Pagina's:
    368
  • Druk:
    1e
  • Publicatiedatum:
    December 2008
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.