Doorgaan naar inhoud

Hete glassplinters

le Tour d'Afrique

Hete glassplinters - C. Keulen, Peter Winnen
Gekartonneerd

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

'Alsof je hete glassplinters inademt', zo voelt het fietsen in Senegal volgens oud-wielrenner Peter Winnen. De ingrediënten van de sport: stof,droogte en temperaturen van ver boven de veertig graden.
Vijf jaar lang fotografeerde Chris Keulen de belangrijkste koersen van Afrika. Hij was in Senegal, twee maal in Burkina Faso, Kameroen en Eritrea.
De resultaten, eerder goed voor de eerste prijs in de categorie Sport bij World Press Photo en de Zilveren Camera, zullen in 2008 uitmonden in het boek Hete glassplinters en een tentoonstelling in het Centre Céramique in Maastricht.

In Hete glassplinters toont Chris Keulen het Afrikaanse leven aan de hand van het wielrennen. De dromen en de ambities van de renners worden getoond in ruim 70 foto's. Ploegentactiek ontbreekt, doping ook. Afrikaanse renners moeten zichzelf redden. Hete glassplinters vertelt over kracht en doorzettingsvermogen, over persoonlijk initiatief en de wil om te winnen, over strijd en broederschap, en, bovenal: over de hoop op een betere toekomst. Een fotoboek over de authenticiteit èn de potentie van Afrika.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.