Doorgaan naar inhoud

Hitler's privébibliotheek [e-Book]

Hitler's privébibliotheek - Timothy Ryback
e-Book
Nieuw vanaf 9,99

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als e-Book

Centraal Magazijn
e-Book
9,99
Download direct dit e-book

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Hitler was een gepassioneerd lezer. Zijn intellectuele ontwikkeling werd groten deels bepaald door de boeken die hij las. Niet lang geleden werd in de Library of Congress in Washington het bestaan ontdekt van honderden titels uit Hitlers vergeten privécollectie, compleet met de aantekeningen die hij in zijn boeken maakte. In Hitlers privébibliotheek onderzoekt Ryback hoe de belangrijkste formuleringen en ideeën uit Hitlers persoonlijke boeken verzameling terechtkwamen in zijn geschriften, toespraken, gesprekken, denken en activiteiten.

Hitler rekende Don Quichot en Robinson Crusoë tot zijn favoriete romans, en bezat de verzamelde werken van Shakespeare in leer gebonden. Hij spoorde zijn partijgenoten aan Henry Fords antisemitische traktaat The International Jew te lezen, en ontleende zijn ideeën over de arische superioriteit aan een merkwaardige interpretatie van Ibsens Peer Gynt. De woorden van Nietzsche en Schopenhauer maakten dankzij Hitler een wedergeboorte door als beruchte nazistische uitspraken, en een biografie van Frederik de Grote voedde het destructieve fanatisme dat hem ertoe aanzette tot iedere prijs door te blijven gaan met de oorlog.

Hitlers privébibliotheek biedt een opmerkelijk inzicht in Hitlers intellectuele wereld en in zijn persoonlijke ontwikkeling. Het is een nieuw hoofdstuk in de geschiedschrijving over het Derde Rijk.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Balans, Uitgeverij
  • ISBN:
    9789460034817
  • Bindwijze:
    EPUB met digitaal watermerk
  • Druk:
    Heruitgave
  • Publicatiedatum:
    Februari 2012


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.