Doorgaan naar inhoud

Hoe te leven met schizofrenie

Vijfentwintig jaar zoeken naar

Hoe te leven met schizofrenie - Flip Schrameijer
Paperback
Tweedehands vanaf 8,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
9,50
Mechelen (België)
Conditie: Redelijk Duidelijk gelezen, sporen van gebruik
1 st.
8,00
i
Lichte leesvouwen
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Vaak treft schizofrenie vriendelijke en gevoelige jongvolwassenen. Ook voor de directe omgeving betekent dat het begin van een lijdensweg. Wat gebeurt er met mijn kind, broer, zus, geliefde, vriend? Hoe loopt dit af? Wat je ook probeert liefde, begrip, grenzen stellen, meegaan in de vreemdheid niets helpt. Wat is de beste behandeling? En hoe ontstaat schizofrenie eigenlijk: door de opvoeding, de maatschappij, de hersenen, erfelijkheid, blowen, stress, voeding?

De behandelaars en wetenschappers van de Adolescentenkliniek van het amc stellen zich deze vragen al vijfentwintig jaar. Zij dringen steeds verder door in de geheimen van schizofrenie en trachten steeds betere behandelmethoden te ontwikkelen. Dit boek laat zien hoe de staf van een gerenommeerde schizofreniekliniek met vallen en opstaan steeds betere antwoorden vindt op de vraag: Hoe te leven met schizofrenie?

Flip Schrameijer (1945) werkte als medisch socioloog aan de uva, is een van de oprichters van De gekkenkrant (1973) en speelde meer dan tien jaar een rol in de protestbeweging tegen de toenmalige psychiatrie. Hij werkte ruim zeventien jaar bij het Trimbos-instituut en hij promoveerde op Sociale steun: Analyse van een paradigma (1990). De laatste tien jaar schreef hij als zelfstandig publicist artikelen en diverse boeken.

"Een heel persoonlijk getoonzet, maar in de beschrijving van de eindeloze zoektocht naar betere en effectievere hulp voor schizofreniepatiënten bijna spannend geschreven boek." - NRC Handelsblad

"De waarde van het boek ligt vooral in het inzicht dat de lezer krijgt in een verwoestende ziekte en in de mogelijke hulpverlening." - Trouw


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Atlas Contact, Uitgeverij
  • ISBN:
    9789046701652
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Aantal Pagina's:
    320
  • Druk:
    3e
  • Jaar:
    2008
  • Publicatiedatum:
    Oktober 2008
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.