Doorgaan naar inhoud

Huurrecht Woonruimte

Huurrecht Woonruimte - Jan Sengers, Piet van der Sanden
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Acht ervaren juristen bespreken de inhoud en strekking van het huurrecht voor woonruimte. In deze 8e geheel herziene druk is het nieuws van de laatste jaren verwerkt, zoals:

1) Wijzigingen in het Burgerlijk Wetboek: verbod van dubbele bemiddelingskosten, invoering van de Energieprestatievergoeding, wijziging inkomensafhankelijke huurverhoging, invoering tijdelijke verhuur, toevoeging categorieën voor doelgroep contracten (jongeren, promovendi en grote gezinnen).
2) Wijziging van het woningwaarderingsstelsel en van de Warmtewet, nieuwe parameters op het gebied van huurprijzenrecht en huurtoeslag, wijziging van de Woningwet 2015 en van de Overlegwet.
3) Nieuwe jurisprudentie in elk hoofdstuk, zoals over dwaling en over boetebedingen. Via rechterlijke
uitspraken besteden we eveneens aandacht aan verhuis- en herinrichtingskosten en vakantieverhuur. Duurzaamheid blijft een thema, denk aan het plaatsen van zonnepanelen en aan de komst van Nul-op-Demeter- woningen.
4) Op het gebied van 'collectief huurrecht' voltrekt zich een stille revolutie. Dat woningcorporaties zijn gedwongen tot ingrijpende hervormingen, dat blijkt duidelijk uit de Woningwet 2015 en uit wijzigingen van de Overlegwet. Interventie van de overheid kreeg eveneens meer ruimte door inwerkingtreding van de Wet woonoverlast.

Huurrecht woonruimte is toegankelijk, compleet en actueel. Registers met trefwoorden en jurisprudentie zijn verbeterd. Huurrecht woonruimte is geschreven voor juristen en niet-juristen, die in hun dagelijkse praktijk uiteenlopende vragen op het gebied van huurrecht tegenkomen.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Sdu Uitgevers
  • ISBN:
    9789012401364
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Afmetingen:
    14,9 x 21,5 x 2,7 cm
  • Gewicht:
    709 gram
  • Aantal Pagina's:
    548
  • Druk:
    8
  • Publicatiedatum:
    Maart 2018

Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.