Doorgaan naar inhoud

Ik ben oké

een training voor een beter zelfbeeld

Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Ik ben oké is een 10 sessies tellend protocol voor kinderen met een negatief zelfbeeld, dat belemmerend werkt op het dagelijks functioneren. Dit zijn kinderen die bijvoorbeeld denken dat ze altijd worden buitengesloten door leeftijdgenoten, of die denken dat ze niet de moeite waard zijn of dat ze nooit iets goed kunnen doen. Het protocol kan zowel poliklinisch, in dagbehandeling als bij residentiële opname worden gebruikt en is bedoeld als individuele training voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 13 jaar.

Ik ben oké bestaat uit een werkboek voor het kind en een handleiding voor de hulpverlener. Na de theoretische basis en achtergrond, volgt informatie over de doelstellingen, de randvoorwaarden en over de werkwijze. De auteurs delen hun ervaringen uit de praktijk en beschrijven mogelijke valkuilen. Verder bevat de handleiding de instructies voor de therapeut, deze zijn stap voor stap per sessie beschreven. Het werkboek voor het kind bevat de benodigde informatie, opdrachten en invulvellen die het kind helpen om de training succesvol te kunnen doorlopen. Het is van groot belang om de ouders/verzorgers en leerkracht(en) van het kind eveneens bij de behandeling te betrekken door ze parallel aan deze behandeling te begeleiden.

CCD biedt op 2 juni en 16 december aanstaande een interactieve eendaagse workshop aan waarin deelnemers getraind worden in de toepassing van dit protocol. Kijk voor meer informatie op www.curecare.nl


Specificaties


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.