Doorgaan naar inhoud

Ik zie wat jij niet ziet

over de zin en onzin van paranormale vermogens

Ik zie wat jij niet ziet - Liesbeth van Dijk
Paperback
Tweedehands vanaf 7,50

Koop Tweedehands

Antwerpen (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
7,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Voordeelboek

Centraal Magazijn
7,90
Levertijd: 5-8 werkdagen

Omschrijving

In de huidige, onzekere, tijden zijn mensen op zoek naar nieuwe ankerpunten in hun leven. Men heeft behoefte aan verdieping, bezinning en sturing. Er is een hernieuwde zoektocht ontstaan naar antwoorden op de grote vragen van het leven.

In deze achtergrond werkt Liesbeth van Dijk als "Ziener". Ze staat mensen bij in deze zoektocht en geeft hen richting. In haar nieuwe boek "Ik zie wat jij niet ziet" geeft Liesbeth van Dijk een kijkje in de keuken van de paranormale wereld. Daarbij waarschuwt Van Dijk ook voor charlatans en oplichters:,,Om het kaf van het koren te scheiden moet er een paranormaal keurmerk komen".

De laatste jaren is er veel aandacht voor de paranormale wereld: Net 5 opent elke avond van de werkweek met twee series over dit onderwerp. Wekelijks zijn er Tv-programma°Øs waarin paragnosten als popsterren worden toegejuicht. Paranormaalbeurzen worden druk bezocht. Steeds meer mensen lijken hun heil te zoeken bij helderzienden en spirituele therapeuten. Wat maakt paragnosten nu eigenlijk bijzonder? Wat stelt hen in staat om de toekomst te voorspellen of contact te maken met de geest van overledenen? Waaraan is een goede paragnost te herkennen? Wat mag je als consument eigenlijk verwachten van een goed consult? Mag en kan een healer helpen als de arts dat niet meer kan?

Het is geen geheim dat er veel dubieuze figuren actief zijn in de paranormale branche. Schaamteloos worden er veel trucs en technieken gebruikt om een illusie van bijzondere gaven te creëren. In haar boek ontmaskert Liesbeth van Dijk deze praktijken. Zo worden bijvoorbeeld de technieken van hot & cold reading uitgebreid beschreven, evenals de psychologische processen die daaraan ten grondslag liggen. De lezer krijgt bovendien praktische tips en adviezen om de valkuilen van charlatans te herkennen en te vermijden. Liesbeth van Dijk roept op tot een zelfreinigend vermogen binnen haar branche en lanceert tevens het idee van een keurmerk. Een keurmerk bestaat uit een onderzoek/test waarbij wordt vastgesteld in welke mate iemand buiten zintuiglijke waarnemingen kan doen. Een team van parapsychologen en andere deskundigen beoordeelt de resultaten en kent het keurmerk toe.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.