Doorgaan naar inhoud

In zoeklicht en afweervuur

In zoeklicht en afweervuur - Guy Gibson
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

'Dit is absoluut het beste boek over RAF Bomber Command ooit geschreven'. In de nacht van 16 op 17 mei 1943 leidt de jonge wingcommander Guy Gibson een uiterst belangrijke bombardementsvlucht van het speciaal geformeerde 617e Lancaster Squadron. Het doel van deze supergeheime vlucht: de belangrijke Möhne-, Sorpe- en Ederdammen in het Ruhrgebied.

Wing Commander Guy Gibson geeft in In zoeklicht en afweervuur een beschrijving van deze door velen onuitvoerbaar geachte raid. Met veel gevoel voor details, spanning en humor beschrijft hij de nachtelijke drama's die zich in de gevaarlijke hemel boven nazi-Duitsland afspelen. Ondanks zware verliezen wordt het doel bereikt.

Gibsons inmiddels legendarische boek - in de maanden vlak na missie geschreven - is een van de meest authentieke beschrijvingen van een bombardementsvlucht tijdens WO2. Iedereen die wil weten hoe het tijdens zo'n vlucht toe ging moet dit onvergetelijke boek lezen!

De filmrechten voor The Dambusters werden gekocht door Peter Jackson, de maker van mega bioscoopsuccessen als de Lord of the Rings trilogie en The Hobbit.

In 1936 meldde de jonge Guy Gibson (1918 - 1944) zich bij de RAF. Daar maakte hij snel carrière bij Bomber Command. Na de geslaagde bombardementsvlucht op de Ruhrdammen ontving hij het Victoria Cross. Guy Gibsons kwam om het leven toen zijn jachtbommenwerper op 19 september 1944 in Noord-Brabant neerstortte.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.