Doorgaan naar inhoud

Inleiding in de persoonlijkheidspsychologie

Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

De persoonlijkheid van mensen speelt een cruciale rol in hun functioneren en hun psychisch en lichamelijk welzijn. Dat maakt het onderwerp relevant voor elke (aanstaande) professional die met mensen werkt.

In zeven hoofdstukken krijgt de lezer inzicht in allerlei aspecten van de persoonlijkheid. Daarbij wordt antwoord gegeven op vragen als: 'Wat is persoonlijkheid en waar wordt deze door bepaald?', 'Welke persoonlijkheidseigenschappen kunnen we onderscheiden?' en 'Hoe hangen deze eigenschappen samen met bijvoorbeeld de culturele achtergrond van mensen, hun sociale relaties, hun intelligentie en hun prestaties op de werkvloer?' Ook wordt aandacht besteed aan het meten van persoonlijkheid en intelligentie. Ten slotte wordt ingegaan op de wijze waarop, in begeleiding en therapie, aandacht besteed kan worden aan problemen en stoornissen die samenhangen met de persoonlijkheid. De vele opdrachten, voorbeelden en casussen maken het mogelijk om de opgedane theoretische kennis in de praktijk toe te passen.
Op de website bij het boek, www.persoonlijkheidspsychologie.nl, zijn oefenopdrachten te vinden, links naar informatieve filmpjes en extra materiaal.

Inleiding in de persoonlijkheidspsychologie is bestemd voor bachelor- en masteropleidingen in de sociale sector, zoals (toegepaste) psychologie, maatschappelijk werk en dienstverlening, sociaal pedagogische hulpverlening en pedagogiek.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.