Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Inleiding in de toegepaste biostatistiek - J.W.R. Twisk
Inleiding in de toegepaste biostatistiek - J.W.R. Twisk

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Bohn Stafleu van Loghum (RB)
 • ISBN:
  9789035236387
 • Bindwijze:
  Hardback
 • Aantal Pagina's:
  344
 • Genre:
  Wetenschap

Inleiding in de toegepaste biostatistiek

J.W.R. Twisk

Beoordeel dit boek als eerste!

Omschrijving

Hoewel er al veel boeken over (inleidingen in) biostatistiek zijn geschreven, is Inleiding in de toegepaste biostatistiek anders.
* Het uitgangspunt van de uitleg van de verschillende technieken is steeds de wetenschappelijke vraagstelling. Statistiek is immers niet meer dan een hulpmiddel om een antwoord te krijgen op een wetenschappelijke onderzoeksvraag.
* Inleiding in de toegepaste biostatistiek is met nadruk geschreven voor de gebruiker. Dit betekent dat wiskundige afl eidingen tot een minimum zijn beperkt en dat de nadruk ligt op het goed interpreteren van de resultaten van statistische analyses. Vandaar dat in de titel van dit boek nadrukkelijk het woord 'toegepast' voorkomt.
* Iedere uitgevoerde analyse in Inleiding in de toegepaste biostatistiek wordt vergezeld van computeroutput, gegenereerd door het statistische softwareprogramma SPSS. Er is gekozen voor SPSS omdat dit programma - zeker in Nederland - verreweg het meest wordt gebruikt.
* Inleiding in de toegepaste biostatistiek is geschreven in het Nederlands. Dit lijkt vreemd in een tijd van verregaande internationalisering, maar is voor een vakgebied als de toegepaste biostatistiek uitermate handig. De meeste studenten en cursisten vinden de materie al ingewikkeld genoeg.

Deze derde druk met een lichte herziening van de tekst is nu ook online beschikbaar. Op www.studiecloud.nl zijn oefenvragen, samenvattingen van de hoofdstukken en links naar de datasets te raadplegen.

Hoewel Inleiding in de toegepaste biostatistiek primair is bedoeld voor studenten Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, is het boek ook geschikt voor andere bio- en paramedische disciplines. Verder kan het door (bio)medische onderzoekers prima worden gebruikt als naslagwerk.

Jos W.R. Twisk is verbonden aan de Vrije Universiteit en het VU medisch centrum,
en doceert diverse cursussen in de toegepaste biostatistiek, zowel op bachelorniveau
als op masterniveau.

Maak ook gebruik van de toevoegingen in de onlineleeromgeving StudieCloud. Kijk hiervoor op www.studiecloud.nl.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht