Doorgaan naar inhoud

Islam, norm ideaal en werkelijkheid

Islam, norm ideaal en werkelijkheid - Unknown
Paperback
Tweedehands vanaf 20,00

Koop Tweedehands

Antwerpen (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
20,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Islam. Norm, ideaal en werkelijkheid is het eerste Nederlandse handboek dat een antwoord geeft op de nog steeds groeiende vraag naar betrouwbare informatie over de islam.
De auteurs beschrijven de islam als geloof en godsdienst, leefwijze en cultuur. Uitgangspunt daarbij is de islam zoals die door de moslims zelf als hun godsdienst wordt ervaren. In deze visie, die afwijkt van de traditioneel westerse benadering, is de islam in een voortdurend proces van verandering en herijking van onder druk staande normen en idealen. Deze dynamiek is de basis van dit handboek.
De ontwikkeling van de islam wordt nadrukkelijk in haar historische context geplaatst. Daarbij is een duidelijk onderscheid gemaakt tussen enerzijds gezaghebbende teksten van koran en soenna, die als bronnen van de islam functioneren, en anderzijds traditionele en meer recente interpretaties en toepassingen van deze teksten.Wat dit laatste betreft is bijzondere aandacht gegeven aan nieuwere interpretaties van koran en soenna (en van de islam zelf), die sinds het midden van de negentiende eeuw zijn opgekomen.
De islam wordt hier in de eerste plaats als een geloof, leefwijze en cultuur van levende mensen gezien. Het blijkt dat de islam op meer dan een manier kan functioneren en zeer uiteenlopende betekenissen voor moslims kan hebben.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.