Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Het verloren evangelie - H. Krosney
Het verloren evangelie - H. Krosney

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Bert Bakker
 • ISBN:
  9789035131156
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  286
 • Genre:
  Religie
 • Jaar:
  2006

Het verloren evangelie

De sensationele herontdekking van het evangelie van Judas

H. Krosney

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 8,00.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

'De ontdekkingsgeschiedenis van de Judas-codex is mooier dan De Da Vinci code van Dan Brown, want dit is echt gebeurd.' TROUW
Judas Iskariot is eeuwenlang gehaat en veracht omdat hij Jezus had verraden. Bijna niemand wist dat hij een eigen evangelie had, laat staan dat het nog bestond. Tot halverwege de jaren zeventig van de vorige eeuw, toen analfabete boeren het Evangelie van Judas vonden in een grot in Midden-Egypte.
Het in leer gebonden manuscript werd door handelaren meegenomen en doorverkocht, maar delen ervan werden geroofd en de papyrusrollen hebben zelfs een paar jaar in een ijskast gelegen. In 2000 ontdekte de antiekhandelaar Frieda Nussberger de betekenis van de gehavende flarden papyrus die ze had gekocht. Ze startte een wetenschappelijk onderzoek naar de codex en besloot het evangelie in samenwerking met National Geographic te publiceren en te verspreiden. De meer dan 1600 jaar oude tekst werpt een ander licht op de apostel Judas: om de mensheid van haar zonden te kunnen verlossen had Jezus Judas' verraad nodig. Herbert Krosney beschrijft in Het verloren evangelie de spannende ontdekkingen die tijdens het onderzoek naar dit manuscript werden gedaan.
Herbert Krosney won verschillende prijzen met zijn boeken en documentaires over onderzoeken en historische projecten. Na zijn studie in Harvard werkte hij voor BBC, PBS, The History Channel en National Geographic.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Leuven
Redelijk
?
Duidelijk gelezen, sporen van gebruik
1
€ 8,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Er is geen Nieuw aanbod gevonden.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht