Doorgaan naar inhoud

Jozef CANTRÉ – Medaillon PAUL VAN OSTAIJEN Curiosa

Jozef CANTRÉ – Medaillon PAUL VAN OSTAIJEN - Cantré, Jozef
penningenenbeelden
Vanaf 1.450,00

Koop Antiquarisch

Antwerpen
1 st.
1.450,00
!
Dit artikel kan alleen in de winkel worden opgehaald.
Levertijd: 1-2 werkdagen

Omschrijving

In opdracht van de regering vervaardigde Cantré voor het Belgisch Paviljoen van de Wereldtentoonstelling te Parijs in 1937, drie medaillons in gips. Hij portretteerde Paul van Ostaijen, Alice Nahon en Karel van de Woestijne.  Van deze gipsen werd ook een editie van 10 genummerde en gesigneerde exemplaren aangemaakt. Bovendien werden er naar hetzelfde ontwerp ook penningen in brons vervaardigd.

Het ensemble omvat drie items (enkel samen te koop):

- Medaillon in gips (doorsnede 30 cm), relief op basisplaat van 1 cm dikte. Oker beschilderd en gepatineerd. Gesigneerd in de rand: “Jozef Cantré. * Aan de achterzijde een tekst gesigneerd door Walter Cantré: “Deze plaat 30cm doorsnede voorstellende Paul Van Ostaijen gemaakt door mijn vader Jozef Cantré is de originele gips die in ongeveer 1946 is gemaakt.” (Sic., zie verder.) (Enkele beschadigingen aan kleur.

- Twee originele schetsen in potlood, ontwerpen (?) voor het portret-medaillon  Paul van Ostaijen. Blad (35,5 x 24 cm). Niet gesigneerd. (Bovenaan twee kleine scheurtjes.)

- Medaillon in gips (doorsnede 30 cm), relief op basisplaat van 1 tot 2,5cm dikte. Koperkleurig beschilderd. Gesigneerd in de rand: “Jozef Cantré”, genummerd: “I/X”.


Specificaties

  • Auteur:
  • Locatie:
    Preciosa Kast 1 lit.
  • Soort:
    penningenenbeelden