Doorgaan naar inhoud

Kapers & Piraten

Schurken of helden?

Kapers & Piraten - Joost Schokkenbroek, Jeroen ter Brugge
Paperback
Tweedehands vanaf 7,50

Koop Tweedehands

Amsterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
7,50
Centraal Magazijn
Conditie: Als nieuw Lijkt niet gelezen, pagina's en kaft in uitstekende conditie
1 st.
9,50
Cadeautip
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Kaapvaart en piraterij behoren zonder twijfel tot de meest populaire onderwerpen uit de maritieme geschiedenis. Kapers en piraten zijn al jaren hot, niet alleen in buitenlandse publicaties (en kaskrakers uit Hollywood!), maar ook in meer populair-wetenschappelijke boeken en artikelen. Over beide onderwerpen zijn boekenkasten vol geschreven.
In deze uitgave, een gezamenlijk project van het Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam en het Maritiem Museum Rotterdam, komen de verschillen aan de orde tussen kaapvaart en piraterij: gelegaliseerde versus illegale actie. Het boek bestrijkt een periode van de oudheid tot nu, met als rode draad de vraag hoe er door de eeuwen heen tegen beide fenomenen werd aangekeken. Welk imago hadden de kapers en piraten die Nederlandse schepen aanvielen? En hoe was de beeldvorming over onze landgenoten die zelf als aanvaller optraden?
De rijke collecties van beide maritieme musea vormen het uitgangspunt voor dit boek. Deskundige auteurs nemen de lezer mee in het kielzog van beroemde en minder beroemde zeerovers en kapers als Gillis Dornhoven, Piet Hein, Claas Compaen en Simon de Danser.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.