Doorgaan naar inhoud

Karin van Dam

Karin van Dam - Meta Knol, Met Knol, Laura Stamps, Benno Tempel
Hardcover
Tweedehands vanaf 9,50

Koop Tweedehands

Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
9,50
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Voordeelboek

Centraal Magazijn
27,50  9,90
Levertijd: 5-8 werkdagen

Omschrijving

De overweldigende ruimtevullende installaties van Karin van Dam zijn op het eerste gezicht een chaotisch universum. Je leert ze kennen zoals een onbekende stad die je je eigen moet maken door er in rond te dwalen en door de omgeving op je in te laten werken. Deze publicatie verschijnt gelijktijdig met een tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag.
Nederlandse tekenaar en installatiekunstenaar Karin van Dam (Eindhoven, 1959) maakt omgevingskunstwerken die elk verwijzen naar een stad of naar een wereld op zich. Bij het maken van haar werk laat Van Dam zich inspireren door de legendarische novelle De onzichtbare steden, waarin Italo Calvino wereldreiziger Marco Polo fantasiesteden laat beschrijven.
Zelf is Karin van Dam ook een reiziger, altijd op ontdekkingstocht. Bij toeval stuit ze op haar (bouw)materialen: buizen, plakken rubber, afwateringsbuizen, kokers, en allerlei verbindingselementen, die het palet vormen van een nieuwe tijdelijke installatie die ze realiseert op bijzondere plekken, in musea, maar ook op daken van gebouwen of op de hoek van een straat.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.