Doorgaan naar inhoud

Kies voor hoop

Hoe spiritualiteit de economie kan veranderen

Kies voor hoop - Luk Bouckaert
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Hoop is het hart van de economie. Droomt niet elke rechtgeaarde ondernemer van een economie in dienst van een gelukkiger samenleving? Maar hoe komt het dan dat business as usual deze geest van hoop zo weinig uitstraalt? Waarom die kloof tussen economische rationaliteit en het verlangen naar zin en toekomst?
Op deze vragen zoekt dit boek een antwoord en een oplossing. Het wil de spirituele kracht van hoop en zingeving op het spoor komen op de plaats zelf waar ze schijnbaar ontbreekt: in de wetten van de economie. Dat ondernemen diepe spirituele wortels heeft, is een fascinerende ontdekking.

Over de auteur
Luk Bouckaert is emeritus hoogleraar ethiek aan de KU Leuven. Van vorming is hij filosoof en economist. Met enkele collega's startte hij in 1987 het interdisciplinaire Centrum voor Economie en Ethiek in Leuven. In 2000 stichtte hij het interlevensbeschouwelijke SPES-forum dat zich lokaal en internationaal inzet voor spirituele herbronning in economie en samenleving. Zijn vele publicaties situeren zich vooral op het terrein van bedrijfsethiek en spiritualiteit.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.