Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Klaas Gubbels + DVD - C. Duyns
Klaas Gubbels + DVD - C. Duyns

Specificaties

 • Auteur:
 • ISBN:
  9789077740316
 • Bindwijze:
  Gekartonneerd
 • Aantal Pagina's:
  192
 • Genre:
  Kunst
 • Illustraties:
  V. Mentzel

Klaas Gubbels + DVD

de voortgang

Cherry Duyns

Beoordeel dit boek ook!
Gekartonneerd

Omschrijving

BOEK KLAAS GUBBELS – DE VOORTGANG

Klaas Gubbels (Rotterdam 1934) is de schepper van een intrigerend oeuvre van schilderijen, beelden, grafiek en objecten. Gubbels is wars van esthetiek of schoonheid; hij streeft naar de essentie, de ‘waarheid’ van het kunstwerk. Al sinds het begin van zijn kunstenaarsloopbaan maakt hij in zijn werk gebruik van een beperkt aantal beeldelementen. De koffiekannen, tafels, stoelen, koffiekopjes, flessen en schaakborden worden door Gubbels opgevoerd met humor, agressie, saaiheid en poëzie. Niet zelden heeft het werk een theatraal karakter.

Gubbels ging zijn eigen richting en is deze al meer dan vijftig jaar trouw. Uitgebreide museale aandacht voor het werk van Gubbels in de afgelopen halve eeuw werd ruim geëvenaard door het enthousiasme van de bezoeker. Gubbels had grote overzichtstentoonstellingen in Arnhem (2004) en Breda (1997). Zijn werk bevindt zich o.a. in Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Stedelijk Museum Amsterdam en Museum voor Moderne Kunst Arnhem, naast vele particuliere collecties in binnen- en buitenland. Gubbels woont en werkt afwisselend in Arnhem en de Franse Ardèche.

In de hoofdtekst van Klaas Gubbels - De Voortgang voert auteur/regisseur Cherry Duyns een dialoog met de kunstenaar over de totstandkoming van zijn werk. Daarnaast toont dit unieke boek de eerste stappen die Gubbels zette van schilderen naar driedimensionaal werken. Het geeft een overzicht van de cortenstalen beelden die zijn ontstaan sinds het nieuwe millennium, documentaire foto’s van Vincent Mentzel en Cherry Duyns en een indrukwekkende collectie hoofdzakelijk recente schilderijen. De dvd ‘Stilleven van een schilder’ van Jan Louter bevat prachtig beeldmateriaal: de uitzending van ‘Het uur van de Wolf’ die aan Gubbels werd gewijd (2003) plus opnames van diverse, nooit eerder gepubliceerde interviews. Deze nieuwe uitgave maakt duidelijk dat het oeuvre van Klaas Gubbels nog steeds levendig en in ontwikkeling is.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Beoordeling

5 van 5 sterren

Gebaseerd op 1 beoordeling.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht