Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
LUC TUYMANS - Luc Tuymans
LUC TUYMANS - Luc Tuymans

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Terra - Lannoo, Uitgeverij
 • ISBN:
  9789020989960
 • Bindwijze:
  Gekartonneerd
 • Aantal Pagina's:
  128
 • Genre:
  Kunst
 • Jaar:
  2010

LUC TUYMANS

the reality of the lowest Rank, een visie op Centraal-Europa

Luc Tuymans

Beoordeel dit boek ook!
Gekartonneerd

Omschrijving

Dit boek biedt een caleidoscopische visie op hedendaagse kunst uit Centraal-Europa, gepresenteerd in de historische setting van Brugge. Het terugkerende thema van de omnipresente geschiedenis en hoe dat zich artistiek vertaalt via het geheugen, zo aanwezig in het werk van Luc Tuymans, biedt hier een uniek uitgangspunt voor een ongewoon visueel onderzoek. Bestaande en originele teksten en documenten, alfabetisch geordend, laten een lezing in eender welke volgorde toe. Beschouwingen en literaire extracten in de linkerkolom lichten het geheel toe.

Het begint met Poolse kunstenaars, onder wie Bruno Schulz, Tadeuzs Kantor, Andrzej Wróblewski en Zbigniew Libera. Vervolgens wordt de focus verlegd naar andere delen van Centraal-Europa, met kunstenaars zoals Sigmar Polke, Katharina Fritsch, Gerhard Richter, David Maljkoviæ, Zlatko Kopljar, Pavel Büchler en Anri Sala. Animatie krijgt bijzondere aandacht dankzij het werk van onder meer Jan Svankmajer en de Quay Brothers. De niet-lineaire aanpak van het project reikt tot de beginselen van popart in de persoon van Andy Warhol en verrast met het innemende Japanse naoorlogse perspectief van Takashi Murakami.

Luc Tuymans, The Reality of the Lowest Rank: een visie op Centraal-Europa is een tentoonstelling in het kader van het stadsfestival Brugge Centraal 2010 en werd samengesteld door curatoren Luc Tuymans, Tommy Simoens en Edwin Carels.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

4 van 5 sterren

Gebaseerd op 1 beoordeling.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht