Doorgaan naar inhoud

Leerboek intensive-care-verpleegkunde

Deel II

Leerboek intensive-care-verpleegkunde - Geert van den Brink, Frans Lindsen, Theo Uffink
Gekartonneerd

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Het Leerboek intensive-care-verpleegkunde is voor het eerst verschenen in 1991 en sindsdien uitgegroeid tot een standaardwerk. De boeken worden niet alleen gebruikt in de opleiding intensive care verpleegkunde in Nederland en België maar ook in een aantal opleidingen met een overeenkomstig karakter. Daarnaast vormt het een actueel naslagwerk voor de intensive-care-verpleegkundige in de praktijk. Bij de vierde druk is de inhoud aangepast aan nieuwe inzichten waarmee deze leerboeken uniek zijn omdat het volledige en actuele terrein van de intensive-care-verpleegkunde wordt beschreven.
Uitgangspunt voor dit leerboek is niet het medisch denken en handelen, maar het verpleegkundig proces. Het boek is geordend naar de aspecten van het menselijk functioneren. De benodigde medische en technische kennis is of als beroepsondersteunende informatie opgenomen per hoofdstuk, of is ondergebracht in de capita selecta. De meeste hoofdstukken beginnen dan ook meteen met een beroepsondersteunend deel, waarin de anatomie, fysiologie, pathologie, diagnostiek en behandeling zijn opgenomen. In het daaropvolgende deel gaan de auteurs uitgebreid in op de verpleegkundige zorg. Daarbij worden het observeren, bewaken en het ondersteunen en overnemen van de vitale lichaamsfuncties besproken.
Vanwege de omvang van de stof is het Leerboek intensive-care-verpleegkunde in twee delen opgesplitst.
Deel 2 vervolgt met hoofdstukken over de huid- en wondverzorging op de intensive-care-afdeling, respiratie, het centrale zenuwstelsel, het renale systeem, het gastro-intestinale systeem, endocriene ziekten, en de regulatie van de lichaamstemperatuur. Ook dit deel wordt afgesloten met enige capita selecta, over pijn, traumatologie, multi-orgaanfalen en beademingsapparatuur.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.