Doorgaan naar inhoud

Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap

een moderne aanpak

Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap - C.M. Röst
Hardback
Tweedehands vanaf 25,00

Koop Tweedehands

Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
25,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Dit prachtig geïllustreerde boek van Cecile Röst (orthopedisch manueel therapeute) heeft zichzelf al bijna negen jaar bewezen. De auteur maakte tijdens haar eigen zwangerschappen bekkenpijn mee. Ze combineerde haar persoonlijke ervaring met haar professionele kennis en zo kwam zij tot een effectieve aanpak van bekkenpijn. De afgelopen jaren heeft zij veel onderzoek gedaan naar bekkenpijn en daar enkele wetenschappelijke publicaties over geschreven. Haar methode wordt in meerdere landen door veel vrouwen dankbaar toegepast en wordt aangeraden door verloskundigen en artsen. In de behandeling staat niet het bestrijden van de pijn centraal, maar het weer doeltreffend kunnen gebruiken van het lichaam. Als het lichaam weer naar behoren fuctioneert, neemt de pijn af. Op den duur zal de pijn zo goed als verdwijnen.
In Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap staan onder andere brieven van 24 vrouwen die door Cecile Röst zijn behandeld. Deze brieven vormen de basis van het boek. Het verhaal van Agnes toont bijvoorbeeld aan dat bekkenpijn goed te behandelen is, óók tijdens de zwangerschap. Rösts patiënten gebruiken geen hulpmiddelen meer zoals een bekkenband of rolstoel. Ze hebben weining tot geen pijn meer. De methode die in dit boek wordt beschreven, blijkt niet alleen zwangeren maar ook veel anderen te kunnen helpen, zoals patiënten met chronische lage rugpijn.
Deze tweede geactualiseerde druk is aangevuld met Rösts laatste ervaringen en onderzoeksresultaten op het gebied van bekkenpijn. Er staan, op basis van de allerlaatste inzichten, nieuwe oefeningen in voor onder meer de periode na de bevalling. In het deel voor de hulpverleners is het onderzoeksformulier volledig gewijzigd.
Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap is niet alleen een grote steun voor vrouwen met bekkenpijn, maar ook voor hulpverleners die hun patiënten van goed onderbouwde, veilige zorg willem voorzien.
Dit boek is ook verkrijgbaar bij de Amerikaanse uitgever Hunterhouse, getiteld Relieving Pelvic Pain during and after Pregnancy.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.