Doorgaan naar inhoud

Het rariteitenkabinet

ontdekken en verzamelen van de wonderen der natuur

Hardback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Het rariteitenkabinet van Gordon Grice

Groot verzamelboek voor jonge natuurliefhebbers

Welk kind houdt er niet van om schelpen te zoeken op het strand, of een vogelei te vinden of - de schat der schatten - een fossiel? Om het daarna mee naar huis te nemen en het dan uit te stallen in de kast als een soort rariteitenkabinet? De grootste natuurhistorische musea zijn vaak ontstaan uit verzamelingen van prachtige en ongewone objecten.

Het rariteitenkabinet is bedoeld voor jonge onderzoekers die graag dingen uit de natuur verzamelen. Kinderen kunnen kennismaken met de wonderen der natuurhistorie en ontdekken hoe leuk het is om een wetenschapper te zijn.
Gordon Grice legt uit hoe wetenschappers alles wat leeft onderverdelen volgens het systema naturae van Linneaus; hoe je echt goud van nep kunt onderscheiden; hoe je vlinders, krabben, veren, spinnen en schedels moet bewaren; waar de stekels van een stekelvarken van gemaakt zijn; hoe je dierensporen kunt lezen en nog veel meer. Natuurlijk laat hij ook zien hoe je zo'n kabinet kunt maken om alles in te bewaren.

'Prachtig vormgegeven boek voor kinderen die nieuwsgierig zijn naar de natuurlijke wereld en beginnen met observeren en verzamelen.' Goodreads.com


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.