Doorgaan naar inhoud

Tegenpool

Tegenpool - Raymond Sacha de / Rutting Boer
Gekartonneerd
Tweedehands vanaf 7,50

Koop Tweedehands

Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
7,50
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Een gebied waar extreme weersomstandigheden heersen, temperaturen tot ver onder het vriespunt dalen en wind, sneeuw en ijs vrij spel hebben, vraagt extra maatregelen van de fotograaf en stelt eisen aan zijn apparatuur. De fotografen Raymond Rutting en Sacha de Boer overschreden ieder een poolcirkel en deelden hun ervaringen. Rutting bezocht verscheidene plekken op Antarctica. De Boer bezocht het dorp Gjoa Haven in het uiterste noorden van Canada en legde er de gevolgen van de klimaatverandering vast.

De expositie Tegenpolen is een logisch vervolg op hun reis. Zij hanteren een herkenbaar eigen fotografiestijl, waarin de verschillende omstandigheden op de polen aan het licht komen. Rutting kreeg op Antarctica pinguïns en toeristen voor zijn lens, terwijl De Boer voornamelijk het leven vastlegde van de Inuit bij wie zij verbleef.

Sacha de Boer (1967) is freelance fotograaf en journalist. Sinds 2005 toont zij haar werk op diverse exposities. Het liefst fotografeert zij met bestaand licht. Haar Noordpoolfoto’s verschenen in National Geographic en in het boek Gjoa Haven.

Raymond Rutting (1962) is fotograaf voor de Volkskrant. Zijn foto’s verschenen in gerenommeerde kranten en tijdschriften. In 1997 en 2004 werd hij uitgeroepen tot Fotojournalist van het Jaar. In 2005 verscheen een overzicht van zijn werk, The Art of News; in 2007 gevolgd door Oog op Afrika.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

4 van 5

Gebaseerd op 1 beoordeling

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.