Doorgaan naar inhoud

Handboek vaatheelkunde

Handboek vaatheelkunde
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Vaatziekten vormen samen met hartziekten de belangrijkste doodsoorzaak in de westerse wereld. Zij vormen dus een frequent en ernstig gezondheidsprobleem. Een goede kennis van de epidemiologie, de kliniek en de diagnostische en therapeutische mogelijkheden is dan ook zeer relevant. Bovendien zijn vaatziekten typisch verbonden aan een aantal risicofactoren. Aandacht voor deze risicofactoren is daarom minstens zo belangrijk aangezien controle en beheersing van deze risicofactoren heel wat mogelijkheden bieden tot preventie.

In deze tweede, herwerkte en up-to-date editie komen opnieuw al deze aspecten van de vaatpathologie aan bod, en dit zowel voor arterieel lijden, veneus lijden als lymfoedeem. Talrijke tekeningen, schema's en foto's maken het geheel bevattelijk. Bovendien wordt elk hoofdstuk afgesloten met een aantal key points.

Hoewel dit boek in de eerste plaats ontstaan is als studieboek voor de studenten geneeskunde aan de Vlaamse faculteiten Geneeskunde, is het zeker ook bedoeld als naslagwerk voor elke student, arts of verpleegkundige die interesse heeft in de vaatpathologie. Het samenbrengen van de expertise van alle verantwoordelijke docenten vaatheelkunde van alle Vlaamse faculteiten geeft aan dit boek een gedegen draagvlak.

Inge Fourneau is hoogleraar aan de KU Leuven en staflid Vaatheelkunde, UZ Leuven.
Pierre Van den Brande is docent aan de Vrije Universiteit Brussel en diensthoofd Vaatheelkunde, UZ Brussel.
Paul Van Schil is hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen en diensthoofd Thorax- en Vaatheelkunde, UZ Antwerpen.
Frank Vermassen is buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit Gent en diensthoofd Thorax- en Vaatheelkunde, UZ Gent.