Doorgaan naar inhoud

Toespraken die de wereld veranderden

belangrijke keerpunten in de wereldgeschiedenis

Toespraken die de wereld veranderden - Unknown
Gekartonneerd

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

En ik heb het beloofde land gezien. Ik zal het misschien niet samen met jullie bereiken. Maar ik wil jullie vanavond laten weten dat wij als volk er zullen komen. En ik ben vanavond gelukkig. Ik maak me geen zorgen meer. Ik ben voor niemand bang.
Martin Luther King, 3 april 1968
Keuzevrijheid is een universeel principe waarop geen uitzonderingen mogen bestaan. Onze conclusie aangaande de onwrikbaarheid van dit principe berust alleen op goede motieven. Wij hebben haar getrokken na een onpartijdige analyse van de objectieve processen die thans plaatsvinden.
Michail Gorbatsjov, 7 december 1988
Een groot volk is in beweging gekomen om een groot land te verdedigen. Terroristische aanvallen kunnen onze hoogste gebouwen op hun grondvesten doen schudden, maar de grondvesten van Amerika zijn onwankelbaar. Deze daden verpulveren staal, maar zijn machteloos tegenover het staal van onze vaste wil.
George W. Bush, 11 september 2002
Beleef de wereldgeschiedenis aan de hand van toespraken van de groten der aarde.
Met toespraken van onder anderen:
Jezus, Mohammed, Napoleon Bonaparte, Multatuli, Abraham Lincoln, Marie Curie, Mohandas Gandhi, Vladimir Iljitsj Lenin, Neville Chamberlain, Adolf Hitler, Jozef Stalin, Winston Churchill, Koningin Wilhelmina, Charles de Gaulle, Keizer Hirohito, Jawaharlal Nehroe, Nelson Mandela, John F. Kennedy, Martin Luther King, Malcolm X, Pierre Trudeau, Richard M. Nixon, Indira Gandhi, Moeder Teresa, Michail Gorbatsjov, Frederik Willem de Klerk, V av Havel en George W. Bush.
Elke toespraak wordt voorafgegaan door een korte biografie van de spreker en een beschrijving van waarom juist deze toespraken zo'n grote invloed hebben gehad op onze geschiedenis.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.