Doorgaan naar inhoud

Van stakkers tot afgoden

de wielersport sinds 1950

Van stakkers tot afgoden - J. Jacobs
Paperback
Tweedehands vanaf 11,00

Koop Tweedehands

Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
11,00
Antwerpen (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
11,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Van stakkers tot afgoden
DE WIELERSPORT SINDS 1950
Eddy Merckx is een van de grootste Belgen. Tom Boonen de sportgod van dit moment. Het wielrennen lijkt een populariteitsrace. Wie wint?
Kies uw favoriet uit de galerij wielericonen in van stakkers tot afgoden. Wie uw favoriet uit de galerij wielericonen in Van stakkers tot afgoden. Wie heeft volgens u een leiderspostitie in geschiedenis van de sport? Wie zijn de kopmannen van de belangrijkste evoluties en revoluites?
Van stakkers tot afgoden maakt de balans op van een halve eeuw wielersport. De individuele competitie is een ploegenspel geworden. De miskende renner met een armoedig loon heeft zich ontpopt tot een topverdienende glittervedette. Het wielrennen is een nieuw tijdperk ingereden.
Joris Jacobs brengt de hoogtes en laagtes van de belangrijkste wielergoden in kaart, van de klassieke Flandrienpeiode tot nu. Herbeleef de vetes en vriendschappen, methods en technieken, dopinggevallen en financiële schandalen. Het flitsende verhaal van goddenlijke mensen en menselijke goden.
JORIS JACOBS is de ‘éminence grise’ van de Vlaamse sportjournalisten. Hij begon als reporter voor Het Nieuwsblad-Sportwereld in 1946 en was jarenlang de gerespecteerde chef spot voor de VUM-kranten.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.