Doorgaan naar inhoud

Liefde tussen de hooibergen

verhalen

Liefde tussen de hooibergen - D.H. Lawrence, J.M. Blom
Linnen band met stofomslag
Tweedehands vanaf 10,00

Koop Tweedehands

Leiden (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
10,00
Mechelen (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
10,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

David Herbert Lawrence (1885-1930) verwierf zijn reputatie als erotisch schrijver met de romans The Rainbow, Women in love en vooral het verfilmde Lady Chatterley's Lover.
Met zou kunnen zeggen dat liefde tussen de hooibergen bij die reputatie past, omdat het verhaal handelt over de eerste seksuele ervaringen van twee jongemannen, maar in feite is het indringende beeld dat de auteur van de adolescentie geeft, een lofzang op de tederheid.
J.M. Blom heeft in deze bundel een dertiental verhalen geselecteerd, die stuk voor stuk duidelijk maken waarom D.H. Lawrence een van de belangrijkste schrijvers van de 20e eeuw is. Zij illustreren Lawrence's weigering om menselijke relaties te zien in termen van enige conventionele of onconventionele morele code. Zij laten tevens zien hoe virtuoos Lawrence met taal weet om te gaan.
Naast 'spullen', een geestige, vernietigende aanval op het Amerikaanse materialisme, treft men in de bundel juweeltjes aan als 'Engeland, mijn Engeland', een uitgebalanceerde tragedie over de ondergang van het oude Engeland, 'De beeldschone dame', een misdaadverhaal à la Monty Python, 'de man die van eilanden hield', dat niet voor niets een sprookjesachtige opening heeft.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.