Doorgaan naar inhoud

Limburgs etymologisch woordenboek

de herkomst van de woorden uit beide Limburgen

Limburgs etymologisch woordenboek - Frans Debrabandere
Hardcover

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Waar komen woorden zoals haaibaai, joeks, labberlot, nonnevot of zoermoes vandaan? Is een ‘riddekuul’belachelijk? Heeft ‘sjnelle katrien’ iets met Catharina te maken? En wat verkoopt een ‘zielverkoper’? Dialectwoorden hebben vaak meer te vertellen dan je op het eerste gezicht zou denken!

Van Gennep tot Kerkrade, van Achel tot Tongeren, van Hasselt over Maastricht tot Heerlen: maak kennis met de rijke geschiedenis van de Limburgse woordenschat. Reis mee door de tijd en achterhaal de verrassende herkomst van tal van woorden en uitdrukkingen uit het Limburgse dialect. Met een sterke taalkundige achtergrond en uitgebreide bibliografie.

Na succesvolle edities over Vlaamse en Brabantse dialecten richt dr. Frans Debrabandere dit keer zijn pijlen op de Limburgse woordenschat. Als vooraanstaand taalkundige schreef hij al talloze lexicografische, etymologische en naamkundige werken. Voor zijn Oost-Vlaams en Zeeuws-Vlaams etymologisch woordenboek ontving hij in 2009 de Kruyskamp-prijs van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.