Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Limited Edition Kingdom by the Sea - Mark Zegeling
Limited Edition Kingdom by the Sea - Mark Zegeling

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  MarkMedia & Art
 • ISBN:
  9789081905688
 • Bindwijze:
  Hardback
 • Aantal Pagina's:
  432
 • Genre:
  Geschiedenis

Limited Edition Kingdom by the Sea

500 Years of Dutch Design

Mark Zegeling

Beoordeel dit boek als eerste!
Hardback   Nieuw vanaf € 240,00.

Omschrijving

Met 'Kingdom by the Sea, 500 Years of Dutch Design presenteert auteur Mark Zegeling aan de hand van de Delfts blauwe huisjes van KLM een overzicht over ruim vijf eeuwen Nederlandse bouwkunst. De kaft van de Engelstalige Limited Edition bestaat uit een tegel van porselein, speciaal gemaakt door Royal Goedewaagen. Elk boek is genummerd en gaat vergezeld van een certificaat van echtheid.

'Kingdom by the Sea' vertelt de verhalen achter een hondertal monumenten die model hebben gestaan voor de KLM-huisjes, naar een oorspronkelijk ontwerp van bekende architecten als Hendrick de Keyser, Jacob van Campen, Philips Vingboons, Jacob Roman, Pieter Post, Ed Cuypers, Dolf van Gendt en Hein Berlage. Het boek biedt een rijk geïllustreerde staalkaart van Nederlandse bouwhistorie, met verhalen over de bouwheren en (eerste) bewoners. Onder hen zijn pioniers en avonturiers, innovatieve ondernemers, oude Hollandse meesters en andere historische figuren die ons land sinds de zeventiende eeuw internationaal op de kaart hebben gezet.

In 'Kingdom by the Sea: 500 Years Dutch Design' vormen de KLM-huisjes de rode draad. Voor het eerst wordt de collectie miniaturen gepresenteerd op volgorde van bouwjaar van de monumenten. Met 'Kingdom by the Sea: 500 Years of Dutch Design' geeft auteur Mark Zegeling een onverwachte cultuurhistorische dimensie aan een wereldwijd geliefd symbool. De Delfts blauwe huisjes hebben een voor ons land iconische waarde en kunnen gerekend worden tot Dutch Design: Nederlandse ontwerpen met een internationale impact.

'Kingdom by the Sea: 500 Years of Dutch Design' verschijnt op 7 oktober 2017 alleen in een Limited Edition. Het boek wordt geleverd in een luxe geschenkdoos. De oplage van deze exclusieve Engelstalige uitgave is 250 exemplaren.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Er is geen Tweedehands aanbod gevonden.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 240,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht