Doorgaan naar inhoud

Mens in de kosmos

Mens in de kosmos - Henri Oosthout
Paperback
Tweedehands vanaf 10,00

Koop Tweedehands

Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
10,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Voordeelboek

Centraal Magazijn
22,99  9,90
Levertijd: 5-8 werkdagen

Omschrijving

De hedendaagse filosofie worstelt met de scheiding tussen natuurwetenschap en menswetenschap. Eenzijdig is het populaire simplisme van 'wij zijn ons brein'. Onbevredigend is evenzeer een denken dat het mathematisch-fysische wereldbeeld buitensluit en zich vastklampt aan de half-religieuze illusie dat de natuurwetten de mens niet aangaan.
De oudste filosofie was natuurverklaring. Mens in de kosmos laat zien dat geen filosofie het zonder kennis van de natuur kan stellen, maar het legt ook bloot waar de wetenschap verstek laat gaan en alleen de filosofische beschouwing ons verder brengt.

Een toegankelijk en gedegen lexicon van de filosofische natuurbeschouwing. Over reikwijdte en grenzen van de natuurwetenschap en over de bijzondere plaats van de mens tussen de doelloze drift van de atomen en de oneindigheid van het universum.

Henri Oosthout (1954) is classicus, wiskundige en filosoof. Van zijn hand verschenen eerder Het schandaal van de filosofie (2010), Van de afgrond en de troost (2012), Over muziek (2012) en Klein filosofisch lexicon (2014). Momenteel werkt hij aan een tweedelige Kritische geschiedenis van de westerse wijsbegeerte.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.