Doorgaan naar inhoud

Milieuatlas

het milieu in contouren en mozaieken

Milieuatlas - J. Visser, C. Zuidema
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Kennis is heilig in de 21e eeuw. Nationaal streven we naar een 'kenniseconomie' en het versterken van zogenoemde 'brainports'. Individueel laten we ons door massamedia als kranten, de tv of het internet overspoelen met alles wat we willen weten. Maar wat weten we eigenlijk van de kwaliteit van onze lokale leefomgeving?
In tegenstelling tot de net genoemde over (inter)nationale ontwikkelingen is informatie over de directe leefomgeving nog slecht ontsloten. Deze ligt verspreid over vele overheidsafdelingen en organisaties en is daardoor lastig te vinden. Professionals zijn er onnodig veel tijd mee kwijt en de burgers weten amper waar ze moeten zoeken.
In deze uitgave wordt een oplossing geboden: een milieuatlas voor de lokale leefomgeving. Door informatie te bundelen, te structureren en op begrijpelijke wijze te presenteren wordt de kwaliteit van onze leefomgeving tastbaar gemaakt Voor burgers is de milieuatlas een bron van kennis over hun buurt en straat.
Voor professionals is hij een prima instrument om het maken en evalueren van beleid te ondersteunen. De milieuatlas wordt dan ook een belangrijke pijler voor het lokale milieubeleid.
Dit boek is bedoeld om allen die zich beroepshalve of uit interesse bezighouden met de kwaliteit van onze leefomgeving te inspireren. Het geeft zowel een overzicht van ervaringen op lokaal niveau in Nederland als een reflectie op buitenlandse initiatieven, en geeft daarmee inzicht in de achtergronden en de te nemen stappen bij het ontwikkelen van een milieuatlas.
Jelger Visser en Christian Zuidema zijn als onderzoekers verbonden aan de basiseenheid Planologie van de Faculteit der Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Zie ook www.ruimte-rijk.nl.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Sdu B.V.
  • ISBN:
    9789012120593
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Afmetingen:
    14,9 x 21,6 x 1,0 cm
  • Gewicht:
    272 gram
  • Aantal Pagina's:
    174
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    Mei 2007

Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.