Doorgaan naar inhoud

Moderne levens lopen niet vanzelf

Moderne levens lopen niet vanzelf - Joep Dohmen
Paperback
Tweedehands vanaf 15,00. Nieuw vanaf 26,00

Koop Tweedehands

Antwerpen (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Centraal Magazijn
26,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Omschrijving

De standaardlevensloop heeft afgedaan. Leren, werken, een gezin stichten en dan gepensioneerd inactief genieten van de oude dag: voor steeds meer mensen gaat dat niet meer op. Zij kunnen én willen zelf bepalen hoe zij hun leven plannen en organiseren. De ‘keuzebiografie’ heeft zijn intrede gedaan.
De overheid probeert in te spelen op de nieuwe levensloop. Zorg, werk en vrije tijd moeten beter gecombineerd kunnen worden. Burgers moeten een leven lang kunnen leren, én uitrusten, zonder met pensioen te hoeven.

In Moderne levens lopen niet vanzelf leveren filosofen, sociale wetenschappers en levensbeschouwelijke auteurs hun visie en commentaar op de veranderingen in de huidige levensloop. Kunnen mensen tegenwoordig echt hun eigen leven kiezen of is dat een illusie? Is het levensloopbeleid van de overheid even rechtvaardig voor vrouwen als voor mannen? Is de levensloop maakbaar of overkomt hij ons? Zijn wij wel autonoom en aanspreekbaar op onze individuele verantwoordelijkheid, of meer afhankelijk van en verbonden met anderen? Worden jongeren in scholing en opvoeding wel goed voorbereid op de ‘keuzebiografie’? En hoe worden we goed oud als we ook onze ouderdom zelf moeten organiseren? Dit boek stelt indringende vragen bij de moderne levensloop en in het bijzonder bij de betekenis die de overheid en de burger daaraan geeft. Die vragen worden door de auteurs soms verschillend beantwoord. Want ook al loopt een leven zoals het loopt, de voorstelling die we ervan maken, maken we zelf.

Dr. Joep Dohmen (1949) is Universitair Docent Humanisme en Filosofie aan de Universiteit van Humanistiek. Dr. Frits de Lange (1955) is hoogleraar Ethiek aan de Theologische Universiteit Kampen.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Humanistic University Press
  • ISBN:
    9789066656994
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Afmetingen:
    16,0 x 24,0 x 1,8 cm
  • Gewicht:
    378 gram
  • Aantal Pagina's:
    231
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    December 2005
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.