Doorgaan naar inhoud

Mondo Manga

Mondo Manga - Nick J. Swarth
Paperback
Tweedehands vanaf 6,00

Koop Tweedehands

Gent (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
6,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Nieuwe dichtbundel van dichter en performer Nick J. Swarth. Louche trips door een even werkelijke als hallucinante grootstad.

Iemand stapt uit een toren die hij nooit betrad,
Stood by the gate et cetera et cetera, aan de voet
van de tuin.
Augustus is een koning om te gillen.
Vandaag herdenken we E.A.P. (Ontheiligde Eik)
(vooral geen gezeik) op heel, heel erg blije pillen.
‘Don’t give me no plastic saddle,
Hollywood, I want to feel that leather when I ride’
All dressed up – Full Frontal Nudie (YEE-HAW!)
* Uit: (YEE-HAW!) Boem! Boem! Boem!

Nick J. Swarth, ook gekend als X-burger Swarth, sleutelt gestaag aan een compromisloos oeuvre. ‘¡Mondo Manga!’ luidt de titel van de nieuwe bundel, die toegang biedt tot een cartoonesk universum. Mondo is het Italiaanse woord voor wereld, manga het Japanse woord voor strip. In het westen verwijst manga specifiek naar Japanse strips met een expliciet, grafisch karakter.
De geordende wanorde van een stad vormt sinds jaar en dag een referentiekader voor de poëzie van Swarth. Typerend voor zijn werk is fragmentatie. Een tekst is een open, aan de tijdgeest appellerende, heterogene veelheid. In deze benadering staat een gedicht op zich, maar is het daarnaast nadrukkelijk deel van een groter geheel.
Gevraagd en ongevraagd is Swarth uw gids bij louche trips door een even werkelijke als onwerkelijke grootstad, waarbij je aan je linkerhand ziet je wat je rechter liever niet wil weten. Flarden, klanken, beelden: de megalopolis van de X-burger is vele steden, het is maar welke open deur je intrapt.

Nick J. Swarth is dichter en performer. Hij publiceerde: ‘Horror Vacui | een docudrama in 14 staties (2008, i.s.m. Jeroen de Leijer); ‘Naked City Poems’ (2007) en ‘De Napalmsessies’ (2005). In 1999 won hij ‘Literaire prijs van de provincie Gelderland’ met de monoloog ‘Sterrevinks kledij’. In 2005 was hij writer-in-residence voor het literaire magazine Yang. Van 2005-2007 was hij stadsdichter van zijn woonplaats Tilburg. Nieuwste loot aan de stam is de band Betonfraktion: taal, rock, impro.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.