Doorgaan naar inhoud

Natuurbeheer

Natuurbeheer - Martin Hermy, Geert de Blust, Marc Slootmaekers
Gekartonneerd
Tweedehands vanaf 38,00

Koop Tweedehands

Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
38,00
Gent (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
38,00
Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
38,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Hoe kunnen we in Vlaanderen de natuur beschermen? De delicate relatie tussen mens en natuur in woord en beeld.
Beekjes, rivieren, moerassen, open water, graslanden, ruigten, heide, kustduinen, bossen... en duizenden soorten planten en dieren: Vlaanderen heeft de natuurliefhebber veel te bieden. Op een kleine oppervlakte is de biodiversiteit zonder meer aanzienlijk.
En toch: besmeurde zeevogels, verontreinigde fabrieksterreinen, dioxine van verbrandingsovens, zwaar bemeste landbouwgrond... Het gaat niet goed met de natuur in Vlaanderen. Industrie, landbouw en infrastructuur verdringen haar naar kleine 'eilandjes'. Maar hoe kunnen we dit waardevolle groen in stand houden?
Natuur en de mens: ze zijn twee partners die noodgedwongen moeten samenleven. De mens kan niet zonder de natuur, maar ook de natuur heeft de mens nodig om gekoesterd, beschermd en hersteld te worden. Natuurbeheer registreert deze delicate relatie in woord en beeld: de grazers op de heide, ijsvogels als barometer voor zuiver beekwater, het porseleinhoentje in moerassen en vijvers, de verspreiding van planten via maaimachines en vee, stuifduinen op de heide, mieren als onmisbare schakel in de duingraslanden... Dit prachtige lees- en kijkboek geeft inzicht in de zovele facetten van natuurbeheer.
Natuurbeheer bevat boeiende bijdragen, geschreven door een hele schare deskundigen, onderbouwd met talrijke voorbeelden, voorzien van duidelijke schema's en verfraaid met prachtige foto's. Samen onderstrepen ze hoe natuurgebieden op verantwoorde wijze beheerd kunnen worden, vertrekkend van de belangrijkste biotopen. Een absolute must voor elke natuurliefhebber.
MARTIN HERMY is internationaal gereputeerd als ecoloog. Hij doceert aan de K.U.Leuven over natuurbehoud en -ontwikkeling, groenbeheer, vegetatiekunde en ecologie. Hij werkte mee aan het succesvolle Bossen van Vlaanderen. GEERT DE BLUST is de specialist voor fauna en flora van heidegebieden. Hij is de auteur van De Kalmthoutse Heide. MARC SLOOTMAEKERS tekent voor de schitterende natuurfoto's. Een impliciet appel tot actieve inzet voor de natuur in Vlaanderen


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.