Doorgaan naar inhoud

Neelie Kroes

hoe een Rotterdams meisje de machtigste vrouw van Europa werd

Neelie Kroes - Koen Stan de / Voskuil Jong
Paperback
Tweedehands vanaf 8,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2 st.
8,00
Leiden (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
8,00
Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2 st.
8,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Hoe een Rotterdams meisje de machtigste vrouw van Europa werd

Plankgas Neelie. Neelie Split-Kroes. Nikkelen Neelie. Steely Neelie. In Nederland en ver daarbuiten is Neelie Kroes uitgegroeid tot een fenomeen. De bekendheid van Nederlands eerste vrouwelijke Eurocommissaris, die deze zomer jaar zeventig wordt, stamt bepaald niet van vandaag of gisteren. Al veertig jaar staat zij in het middelpunt van de belangstelling.

Spraakmakende biografie over Nederlands bekendste politica en powerfeministe

In deze eerste biografie van Neelie Kroes beschrijven de auteurs hoe een Rotterdams meisje uit een eenvoudig ondernemersmilieu wist uit te groeien tot de machtigste vrouw van Europa. Hoe wist Neelie zich te handhaven in mannenbolwerken en telkens weer affaires te overleven?
De auteurs duiken in haar jeugd en studietijd, beschrijven de eerste schreden in de politiek, de jaren als Tweede Kamerlid onder Hans Wiegel, het staatssecretariaat in het kabinet-Van Agt en de jaren als minister van Verkeer en Waterstaat in twee kabinetten Lubbers. Maar ook de periode als president van Nyenrode, haar huwelijk met Bram Peper, de opmerkelijke vriendschap met Jan-Dirk Paarlberg en haar late bekering tot het feminisme komen aan bod.

Oud-ministers en -premiers, studievrienden, zakenrelaties en topambtenaren spreken openhartig over Nederlands bekendste politica en powerfeministe. Daarnaast reconstrueren de auteurs geruchtmakende zaken uit het verleden en komen zij met nieuwe onthullingen.
In de biografie Neelie Kroes – Hoe een Rotterdams meisje de machtigste vrouw van Europa werd komen de ups en downs aan bod uit een indrukwekkende carrière die zich over meer dan veertig jaar uitstrekt.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.