Doorgaan naar inhoud

Nostradamus

de grootste ziener aller tijden : een introductie tot zijn leven, werk en profetien

Nostradamus - J. Vandervoort
Paperback
Tweedehands vanaf 8,50

Koop Tweedehands

Leuven (België)
Conditie: Redelijk Duidelijk gelezen, sporen van gebruik
1 st.
8,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Jan Vandervoort
Nostradamus - De grootste ziener aller tijden
Een introductie tot zijn leven, werk en profetieën
Bindwijze: Paperback
ISBN: 978 90 6378 401 0

Michel de Nostradame, beter bekend als Nostradamus, geldt al meer dan vier eeuwen als de grootste ziener aller tijden; de acuratesse van zijn voorspellingen is niet alleen fascinerend, maar soms zelfs beangstigend. Tijdens zijn leven (1503-1566) was zijn faam als voorspeller en medicus zó groot, dat hij door de Paus in bescherming werd genomen, na van ketterij beschuldigd te zijn. De bewering dat Nostradamus een magiër was is waarschijnlijk in de wereld gekomen door de succesvolle werking van de zalf waarmee hij de pestlijders in de Provence genas; dit werd hem door zijn minder succesvolle collega's niet in dank afgenomen.

In 1555, één jaar voor dat Koning Hendrik II hem als hof-astroloog naar Parijs riep, werden zijn 'Centuries' of 'Profetieën' gepubliceerd. Welke technieken Nostradamus heeft gebruikt om tot zijn voorspellingen te komen, is nooit met zekerheid vastgesteld. Wel staat vast dat hij gebruik maakte van astrologie en dat sommige voorspellingen door hem zijn 'ontvangen'.
Zijn voorspellingen bezitten door hun door de geschiedenis bewezen juistheid een legendarische klank. Dit verklaart waarom zijn Profetieën door velen werden gelezen en zelfs werden misbruikt, bijvoorbeeld voor valse propaganda. Enkele van zijn uitgekomen voorspellingen zijn: de oorlog op de Falkland-eilanden, de opkomst van het islamitische fundamentalisme, enorme overstromingen, de Golf-oorlog, de uitvinding van de pyroscoop, de duikboot en het vliegtuig.

Deze uitgave bevat, behalve de bekende Nederlandse vertaling door Dr. Vreede van de oorspronkelijke in 1558 verschenen editie van de Profetieën, ook een uitgebreide beschrijving van het leven en het werk van Nostradamus, zijn uitgekomen spectaculaire voorspellingen, voorbeelden van 'misbruikte' profetieën en andere - soms hilarische - interpretaties van zijn voorspellingen. De vele illustraties maken het boek compleet. De Profetieën van Nostradamus zullen ons nog lang bezighouden en stellen ons in de gelegenheid te zien wat ons in de toekomst wachten staat.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.