Doorgaan naar inhoud

Odilon Redon

literatuur en muziek

Odilon Redon - Dario Gamboni, Ted Gott, Jean-David Jumeau-Lafond, Merel van Tilburg
Paperback
Tweedehands vanaf 25,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
25,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Odilon Redon (Bordeaux, 1840 - Parijs, 1916) was naast schilder, lithograaf, tekenaar en pastellist, ook schrijver, criticus en musicus. Als symbolistische kunstenaar was hij gefascineerd door het concept van de synesthesie: de opvatting dat een beleving intenser is als meerdere zintuigen tegelijk worden aangesproken. Als geen ander wist Redon de expressieve kracht van literatuur, muziek en beeldende kunst met elkaar te verweven.

Aan de hand van verschillende van Redons favoriete thema's laat deze rijk geïllustreerde publicatie zien hoe hij literaire en muzikale motieven verwerkte tot eigen thema's, deze steeds opnieuw uitvond en er telkens nieuwe associaties en betekenissen aan meegaf.

Naast literaire en aan klassiek drama ontleende thema's, koos hij onderwerpen geïnspireerd door de muziek van onder anderen Richard Wagner en Robert Schumann. Met circa 200 afbeeldingen van werk uit particuliere collecties en het Kröller-Müller Museum, en essays van gerenommeerde kenners van Redon en het symbolisme, biedt dit boek diepgaand inzicht in het samenspel van de literatuur en muziek in Odilon Redons oeuvre.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.