Doorgaan naar inhoud

Oorlog en dood

over de rechtvaardige oorlog in onze tijd

Oorlog en dood - Michael Walzer
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

In een oorlog komen mensen om. Soldaten sneuvelen, maar ook burgers verliezen het leven. Vooral de burgerdoden vervullen ons met afgrijzen. Verdient daarom elke oorlog onze morele afkeuring?

Michael Walzer verzet zich tegen de gedachte dat oorlogen onvermijdelijk zijn maar hij keert zich ook tegen het pacifisme, want niet elke oorlog is ongerechtvaardigd. Hij pleit voor een moderne versie van de theorie van de rechtvaardige oorlog.

Die theorie heeft een lange geschiedenis. Zij probeert de oorlog aan morele regels te binden. Wanneer mag een land een oorlog beginnen? En hoe mag die oorlog worden gevoerd? Maar is die theorie nog relevant in onze tijd, waarin oorlog vaak een confrontatie is tussen zeer ongelijke partijen? Michael Walzer probeert deze vraag te beantwoorden aan de hand van het concrete voorbeeld van de oorlog van Israël tegen Hezbollah (2006).

Michael Walzer (1935) is een van de meest vooraanstaande politieke en ethische filosofen van deze tijd. Van zijn talrijke werken zijn Just and unjust wars (1977) en Spheres of justice (1983) het bekendst. Hij mengde zich in talrijke discussies over politiek, oorlog en ethiek.


Met essays van Dr. Marcel Becker, Prof. dr. Thomas Mertens en Désirée Verweij.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.