Doorgaan naar inhoud

Op leven en dood

wie is wie in de Nederlandse onderwereld

Op leven en dood - Gerlof Leistra
Paperback
Tweedehands vanaf 8,00

Koop Tweedehands

Leiden (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
8,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Met de liquidatie van maffiabaas Klaas Bruinsma, op 27 juni 1991 bij het Amsterdamse Hiltonhotel, leek de rust in de onderwereld weergekeerd. Maar de moord vormde juist de opmaat van een gangsteroorlog die tot op de dag van vandaag voortduurt en al tientallen slachtoffers heeft ge t. Hollandse netwerken voeren onderling een strijd op leven en dood en zijn daarnaast verwikkeld in een bloedige oorlog met de Joego's. Inzet is de absolute macht in 'het milieu'.
Hoofdrolspelers zijn kopstukken als Willem Holleeder, Mink kok, Stanley Hillis, Jotcha Jocic en Paja Mrzic. Hoe zijn de onderlinge verhoudingen? Wie zitten er achter de liquidaties van onder anderen Cor van Hout, Sam Klepper en Johnny Miermet? En welke rol spelen advocaten en vastgoedhandelaren als 'dienstverleners'?
Op leven en dood biedt een bloedstollende inkijk in de harde wereld van de georganiseerde misdaad. Gerlof Leistra spark met topcriminelen, advocaten, rechercheurs, officieren van justitie, vastgoedhandelaren en wetenschappers en volgde de megazaken van de afgelopen jaren op de voet. Naast een uniek organogram van 'het millieu' bevat dit boek een 'ABC van de Misdaad' - hoe praat de boef? - en een overzicht van alle liquidaties.
Gerlof Leistra (1959) is misdaadverslaggever van Elsevier. Zijn in 2004 verschenen boek De vermoorde onschuld schetst indringend hoe Nederland in de afgelopen decennia is veranderd. Samen met criminoloog Paul Nieuwbeerts public-ceerde hij in 2003 het standardwerk Moord en doodslag in Nederland.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.