Doorgaan naar inhoud

Op naar de Olympos!

verhalen over Griekse goden, helden en mensen om voor te lezen of zelf te lezen

Op naar de Olympos! - Hein van Dolen
Hardback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De avonturen die Odysseus tien jaar lang in alle uithoeken van de Middellandse Zee brachten, het onstuimige liefdesleven van oppergod Zeus (argwanend in de gaten gehouden door zijn jaloerse echtgenote Hera), Oidipous die onwetend zijn noodlot tegemoet gaat door zijn vader te doden en met zijn moeder te trouwen – het zijn oerverhalen over alles wat de mens sinds het begin der tijden bezighoudt.

Hoewel meer dan tweeduizend jaar oud, zijn de vermakelijke en aanstekelijke vertellingen uit de Griekse mythologie ook in onze tijd nog altijd springlevend. Tot op de dag van vandaag vormen zij een bron van inspiratie voor kunstenaars en schrijvers.

In Op naar de Olympos! heeft Hein van Dolen de bekendste én mooiste verhalen uit de Griekse mythologie bij elkaar gebracht, speciaal voor de (zeer) jonge toehoorders en beginnende lezers. Al die prachtige verhalen over goden en helden, over mensen en monsters worden met veel vuur en vaart naverteld: de belangrijkste goden en godinnen komen aan bod, de bekendste sagen en familiedrama’s, en tal van ontroerende liefdesgeschiedenissen en grootse daden van de stoere Griekse helden.

De originele en kleurrijke illustraties zijn van de hand van Louis van Geijn.
Een selectie van de verhalen is door Hein van Dolen zelf voorgelezen op de bijbehorende cd.

Hein van Dolen heeft een groot aantal vertalingen en boeken over de Oudheid op zijn naam staan. Hij schreef onder meer de bestseller De Griekse mythologie in een notendop.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.