Doorgaan naar inhoud

Operatie fortitude

de geheime spionage-actie die D-Day redde

Operatie fortitude - Joshua Levine
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

'Fortitude is een van de meest ingenieuze spionage-operaties ooit.'
-Kim Philby,de bekendste spion uit de Koude Oorlog


In Operatie Fortitude reconstrueert Joshua Levine een geschiedenis vol intriges, drama en ook puur geluk. Een aantal landgenoten speelde een niet onbelangrijke rol in deze cruciale geallieerde operatie.
De opzet van Operatie Fortitude was de Duitse legerleiding te doen geloven dat de langverwachte invasie zou plaatsvinden bij Calais. Hiertoe werd een volledig fictieve legermacht ingezet, met valse codeberichten en een groot aantal dubbelspionnen. De man die door de Duitsers werd gezien als de belangrijkste geallieerde generaal, ijzervreter George Patton, voerde het 'papieren leger' aan.
Fortitude slaagt in haar opzet: op de 6e juni 1944, D-day, zijn de Duitsers er volledig van overtuigd dat de landing in Normandië slechts een afleidingsmanoeuvre is voor de 'echte invasie'. De eerste dagen na D-day blijven belangrijke Duitse pantsertroepen in de regio Calais gestationeerd. Dat biedt de geallieerden de gelegenheid hun bruggenhoofd te versterken en uit te breiden.
'Het succes van D-day werd mogelijk door mannen die geen voet op de Normandische invasiestranden zouden zetten...'

Joshua Levine (1971) schrijft scenario's voor tv. Ook schreef hij een aantal boeken over WO1 en 2. Zijn boek over Ierland, Beauty & atrocity, kwam op de shortlist voor the Writers'Guild 2010 Non-Fiction Book of the Year. Operatie Fortitude is zijn meest recente boek.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.