Doorgaan naar inhoud

Piet Mondriaan

evolutie

Piet Mondriaan - Katjuscha Otte, Ingelies Vermeulen, Marjory Degen
Paperback
Vanaf 19,90

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop VoordeelboekWeb only

Centraal Magazijn
19,90
Levertijd: 5-8 werkdagen

Omschrijving

In Piet Mondriaan. Evolutie wordt de weg naar abstractie die Mondriaans werk doormaakte, getoond aan de hand van de belangrijkste opeenvolgende periodes in het leven van de kunstenaar.

Het boek is een directe visuele presentatie die de lezer meeneemt van de naturalistische schilderijen van rond 1890 en zijn experimentele neo-impressionistische werk naar de abstracte 'grid' schilderijen. De belangrijkste schilderijen, persoonlijke foto's en twee essays geschreven door Piet Mondriaan zelf, zijn prachtig gevisualiseerd en gedocumenteerd, met passende bijschriften.

Piet Mondriaan. Evolutie werd samengesteld door Cees W. de Jong. Katjuscha Otte en Ingelies Vermeulen zijn verantwoordelijk voor de chronologische teksten door het gehele boek en de essays 'Evolutie, Studio Paris, 26 Rue du Départ' en 'Studio New York, 15 East 59th Street'. Marjory Degen deed onderzoek naar De Stijl en Mondriaan. Op basis van dit onderzoek heeft zij over het specifieke kleurgebruik van Piet Mondriaan een unieke bijdrage geleverd aan dit boek.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.