Doorgaan naar inhoud

Politieke Geschriften

opstand en religievrede

Politieke Geschriften - D.V. Coornhert
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Eén van de boeken uit de serie Amsterdamse Gouden Eeuw Reeks

Omschrijving

Coornhert geeft op indringende manier zijn visie op de politieke situatie in zijn tijd en verdedigt.

In 'Politieke geschriften' geeft publicist Dirck Volckertzoon Coornhert (1522-1590) op indringende wijze zijn visie op de politieke situatie in zijn tijd. De Opstand verkeert in een diepe crisis, de tegenstander is overmachtig en de opstandelingen zijn onderling verdeeld. Met pragmatische en politiek-principiële argumenten verdedigt Coornhert in zijn brieven en traktaten de vrijheid van religie. En altijd klinkt daarin zijn diepste overtuiging door: geloof en dwang gaan niet samen. Dit is Coornhert op zijn scherpst: ontgoocheling en fel verzet.

Dirk Volkertzoon Coornhert (1522-1590) was een vooraanstaand medestander van Willem van Oranje. Gedreven en veelzijdig publicist als hij was, heeft hij zich ingezet voor een zeer ruim opgevatte vrijheid van godsdienst. Zijn werk is een pleidooi voor verdraagzaamheid, geschreven met veel gevoel voor urgentie op een cruciaal moment van onze vaderlandse geschiedenis.
In de 'Bibliotheca Dissidentium Neerlandicorum' verschijnen publicaties op het gebied van de geschiedenis van het Nederlandse (religieuze, filosofische en artistieke) non-conformisme van circa 1350 tot onze tijd. De DBN omvat een reeks tekstedities en een reeks studies over belangrijke non-conformistische auteurs. De publicaties van de DBN verschijnen bij Amsterdam University Press als uitgaven van de Coornhert Stichting, onder redactionele verantwoordelijkheid van het Coornhert Centrum.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.